Keukenrenovaties

Is je keuken toe aan een nieuwe look, maar is een complete verbouwing geen optie? Geen nood, met relatief kleine aanpassingen kom je een heel eind, daar is geen hak- en breekwerk voor nodig. Met dit 4-stappenplan geef je een bestaande keuken een mooi tweede leven.

50% goedkoper dan een volledig nieuwe keuken!

Stap 1: Verander de fronten

De basis van een keuken is in de meeste gevallen nog prima, de echte verandering zit ‘m veelal aan de buitenkant. Door de keukenfronten te (laten) vervangen kun je de keuken een heel nieuw uiterlijk geven. Omdat er aan de basis niets hoeft te gebeuren, kost het vervangen van deuren- en ladefronten in de meeste gevallen niet veel tijd. Met een lik verf en nieuwe grepen kom je ook al een heel eind. Bekijk wel even goed van welk materiaal de keukenfronten zijn gemaakt, een kunststof ondergrond vergt een iets uitgebreidere aanpak met speciale primer. Laat je hierover goed adviseren bij een verfwinkel.

Stap 2: Vervang het werkblad

De finishing touch van de keuken zit ‘m voor een groot deel in het aanrechtblad. Kies je voor beton(look), ga je voor slank en strak of toch voor sfeervol hout: de keuze is reuze en zo’n aanrechtblad is door een professional relatief gemakkelijk (én snel) te vervangen. Neem bij de keuze van een nieuw blad ook meteen de spoelbak mee, misschien niet direct in het oog springend, maar wel fijn om deze naadloos aan te laten sluiten. Zo’n nieuw aanrecht zorgt er ook voor dat je met een frisse blik naar de achterwand kunt kijken. Kies voor tegels, een glasplaat of ga voor een strakke bijpassende HPL achterwand.

Stap 3: Ga voor nieuwe apparatuur

Omdat apparatuur voor een groot deel de look van de keuken bepaalt, is het (deels) vervangen ervan een snelle én effectieve manier voor een nieuw gevoel. Denk bijvoorbeeld aan de oven, inbouw of vrijstaand, tegenwoordig zijn er allerlei stoere of juist strakke afwerkingen mogelijk die passen bij jouw keuken sfeer. Er zijn zelfs ovens met een zelfreinigende functie, door verhitting worden etensresten verbrandt tot as en kun je het zo wegvegen. Om de keuken upgrade compleet te maken kun je er ook voor kiezen de kookplaat en de afzuigkap te vervangen. Met het oog op de toekomst is het verstandig de mogelijkheden van inductie eens te bekijken, zo’n glasplaat is gemakkelijk schoon te houden en hartstikke veilig. Bovendien, inductie is heel goed te combineren met een geïntegreerd afzuigsysteem en dat scheelt weer een schouw aan de wand.

Stap 4: Kies een andere kraan

Misschien is de kraan wel het meest gebruikte onderdeel van de hele keuken, een beetje extra aandacht hiervoor mag best. Vervang de kraan met een standaard variant of kies voor een luxe kraan.

Vraag vrijblijvend informatie mobiel 06-4546 2354 of e-mail: info@visserkeukensenzo.nl

Bekijk wat er allemaal mogelijk is:

Voor

Na

Voor

Na

Voor

Na