Werkbladen

Investeren in een aanrechtblad loont altijd

Je gebruikt het dagelijks en het is een nogal sfeerbepalend element in de keuken, dus investeren 
in een mooi aanrechtblad loont altijd.

Hier is gekozen voor een rvs aanrechtblad met ingebouwde spoelbak. Krasgevoelig, maar wel makkelijk qua onderhoud. Een doekje met groene zeep erover en schoon!

Een aanrechtblad van composiet is oersterk, natuurlijk en hygiënisch.

Maak je bar of tafel aan je aanrecht vast, dan krijgt je keuken- zonder daar al te veel moeite voor op te offeren – meteen een heel andere sfeer.

Soorten & maten

Hout is het meest natuurlijk qua uitstraling, maar niet kras- en hittevast en heeft ook 
geregeld onderhoud nodig. Zit je daar absoluut niet op te wachten, dan is een kunststof (ofwel gelamineerd) blad een optie. Relatief goedkoop en onderhoudsvrij, maar pas wel op met hete pannen.

Natuursteen, zoals marmer of graniet, kan wel tegen hitte en is krasvast, maar moet ook (meerdere keren) behandeld worden om het waterdicht te maken. Luxe uitstraling? Ga voor glans. Een matte finish geeft een wat stoerder effect.

Aan een blad van composiet hoef je weinig te doen. Het is ook nagenoeg vlekbestendig. Voordeel: in veel kleuren verkrijgbaar. Nadeel: kan verkleuren door hete pannen en is relatief prijzig, maar wel goedkoper dan echt natuursteen. Ook roestvrijstaal is duurzaam en bovendien supermakkelijk schoon te maken. Zo’n blad is wel hitte- maar niet krasbestendig en kan deuken. Bepaald niet low budget, maar wel erg mooi in een industriële sfeer. De meest stoere, robuuste look krijg je met een blad van beton. Hoewel het slijt- en krasvast is, moet je het wel geregeld behandelen.

Keramiek is ook een heel strakke optie. Heel bijzonder en van nu, maar ook prijzig. Werkbladen van keramiek zijn vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen met als hoofdbestanddeel klei. De bladen zijn eenvoudig te reinigen, ideaal voor toepassing in de keuken. Geen ander materiaal is zo bestand tegen krassen. Doordat keramiek een volledig gesloten structuur heeft is het materiaal 100% vlekbestendig. Hierdoor is het uitgesloten dat vet en/of kleurstoffen in het materiaal trekken. Deze materialen kunnen ook als wandbekleding worden gebruikt. Het op elkaar bevestigen van meerdere lagen maakt ons product zeer sterk en uniek in de markt. De toepassingsmogelijkheden zijn ongekend! De uitstraling kan strak en minimalistisch zijn, maar ook industrieel of natuurlijk. Keramiek zorgt in ieder geval voor een moderne sfeer.

Goed plan

  • Ga je voor een nieuw aanrechtblad, denk dan ook aan het aanbrengen van bijvoorbeeld een contactdoos. Dit is het moment dat je die kunt wegwerken.
  • Nog zoiets: waar wil je de kraan en de spoelbak? Bij sommige materialen kun je kiezen voor een spoelbak van hetzelfde materiaal als het blad, zoals bij beton, rvs en keramiek.
  • De grootte van de spoelbak is ook bepalend. Heb je een vaatwasser en gebruik je de spoelbak weinig, dan hoeft die ook niet zo groot te zijn. Zo houd je meer ruimte over voor je aanrecht.